Goud.Goud 58.472,00Zilv.Zilver 711,88Plat.Platina 30.960,16Pall.Palladium 42.781,31 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Duitsland: EU heeft behoefte aan eigen betaalsysteem

Duitsland: EU heeft behoefte aan eigen betaalsysteem
23 augustus 2018 Bilal
pexels photo 109629

De Europese Unie heeft behoefte aan nieuw betaalsysteem dat niet afhankelijk is van de Verenigde Staten. Deze uitspraak doet de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas in een artikel in het Duitse Handelsblatt.

Volgens de Duitse minister moet Europa er naar streven om op eigen benen te kunnen staan. Een eigen onafhankelijk betaalsysteem dat niet gebruikt kan worden om andere landen onder druk te zetten is hier onderdeel van. Hiermee refereert de Duitse minister naar de situatie in Iran en de uitsluiting van het internationale betaalverkeer door de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten heeft de nucleaire deal tussen Iran en verschillende grootmachten eenzijdig opgezegd en heeft het land opnieuw sancties opgelegd. Deze sancties schaden onder andere ook de belangen van Europese bedrijven. Zo hebben enkele grote Europese bedrijven verschillende investeringen in Iran on hold gezet vanwege de sancties van de Verenigde Staten en dreigementen van Trump dat bedrijven die wél met Iran zaken blijven doen gestraft zullen worden.

“Daarom is het absoluut noodzakelijk dat we de Europese autonomie versterken door het creëren van betalingskanalen die onafhankelijk zijn van de Verenigde Staten, een Europees Monetair Fonds of een onafhankelijke SWIFT-systeem”, aldus de Duitse minister van Buitenlandse Zaken in het Handelsblatt.

Het is tevens de enige manier om de nucleaire deal tussen Iran en de grootmachten te redden volgens Heiko Maas. “Elke dag dat de deal nog in leven is, is beter dan de zeer explosieve crisis die anders het Midden-Oosten in gevaar zou kunnen brengen,” voegde hij eraan toe in het artikel dat op woensdag werd gepubliceerd.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 576 reviews.