pexels photo 109629

Duitse economie krimpt voor het eerst in 3 jaar

Europa’s grootste economie is in het derde kwartaal van dit jaar gekrompen. Dit blijkt uit cijfers van het Duitse federale statistiek bureau. Het is voor het eerst sinds Q1 2015 dat de Duitse economie krimpt.

Volgens het statistiekbureau kwam de krimp uit op -0,2 procent. In het tweede kwartaal van dit jaar was er nog sprake van een groei van 0,5 procent.

Duitse

De Duitse economie en tevens de motor van Europa ondervindt veel hinder van de wereldwijde handelsspanningen waardoor de export van het land onder druk is komen te staan. Daarnaast heeft Duitsland last van de auto-industrie die met schandalen en strengere emissie-eisen het zwaar heeft. Ook zijn de consumentenbestedingen in het land afgezwakt.

Goed nieuws

Naast het slechte nieuws is er ook goed nieuws voor de Duitsers. Zo lijkt het er op dat het de Verenigde Staten heeft besloten om voorlopig af te zien van extra importheffingen op auto’s uit het buitenland. Bloomberg meldt dat anonieme bronnen stellen dat het Witte Huis van plan is om te wachten met het opleggen van nieuwe importheffingen op geïmporteerde auto’s.

Jamie Murray, analist bij Bloomberg Economics meldt tegelijkertijd dat de economie niet verder zal krimpen zolang de Duitse auto-industrie niet nóg een klap krijgt te verwerken. Nu maar hopen dat Trump niet onverwacht alsnog zijn plannen doorzet.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.