Goud.Goud 58.454,02Zilv.Zilver 710,90Plat.Platina 30.851,04Pall.Palladium 42.614,38 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Drukke financiële week voor de boeg

Drukke financiële week voor de boeg
29 juli 2019 Bilal
photo 1559589689 577aabd1db4f

Ondanks de zomerperiode belooft deze week een van de belangrijkste weken te worden voor de economische kalender van 2019. Het hoogtepunt van de week zal plaatsvinden op woensdag wanneer de Federal Reserve haar rentebesluit bekend zal maken.

Fed

Woensdagavond zal Jerome Powell naar verwacht bekend maken dat de rente met ten minste 0,25 procentpunt wordt verlaagd. De renteverlaging komt niet als een verrassing waardoor vooral de toelichting van de Fed met veel interesse zal worden gevolgd. De financiële markten gaan daarnaast ook nog uit van nog twee renteverlagingen later dit jaar.

Indien de Fed verrast in haar toelichting zal dit een significant effect hebben op de ontwikkeling van de Amerikaanse dollar. Dit kán positief uitpakken voor de prijsontwikkeling van goud, zilver, platina en palladium.

VS & China

China en de VS gaan deze week wederom proberen om de handelsoorlog te doorbreken. Dit keer staan er gesprekken gepland die plaats zullen vinden in Shanghai. Al is de kans op een akkoord tussen beide landen heel klein.

Naast het rentebesluit uit de VS zullen eind deze week ook cijfers verschijnen over de inkoopmanagersindexen en het Amerikaanse banenrapport. Deze laatste twee cijfers zullen door markten worden gewogen met de toelichting van de Fed in gedachten.

Europa

Ook voor Europa is het een bijzonder drukke week. De belangrijkste data wordt dinsdag en woensdag verwacht. Dan verschijnen er cijfers over het consumentenvertrouwen, detailhandel en het banenrapport van Europa’s grootste en belangrijkste economie: Duitsland.

Bank of Japan

Naast de Federal Reserve zal ook de centrale bank van Japan, de Bank of Japan, het monetaire beleid verder voortzetten. De Bank of Japan is al sinds 2001 bezig met het stimuleren van de economie. Desondanks liet de centrale bank onlangs weten dat het in ieder geval tot het voorjaar van 2020 door zal gaan met het ruime monetair beleid.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 576 reviews.