photo 1525367063161 61df4bf6100a

Draghi: economie eurozone heeft mogelijk al gepiekt

Volgens de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, heeft de Europese economie mogelijk al gepiekt. Dit stelde Draghi tijdens zijn bezoek in Washington afgelopen vrijdag.

In de afgelopen maanden verschenen er louter positieve berichten over de Europese economie. Zo steeg het Bruto Binnenlands Product in de eurozone in het vierde kwartaal van 2017 met 2,8% op jaarbasis. Ook staat de werkloosheid in de eurozone op het laagste niveau sinds 2008.

De laatste economische indicatoren wijzen er echter volgens Draghi op dat de groeicyclus mogelijk al gepiekt heeft. De ECB verwacht dit jaar een groei van 2,4%, gevolgd door 1,9% in 2019. Draghi wijst ook op het toenemende protectionisme in de wereld. Draghi wil niet uitsluiten dat dit reeds een negatief effect heeft gehad op wereldwijde sentimentsindicatoren.

Wachten met besluit afbouw opkoopprogramma?

Door de uitlatingen van Draghi, verwachten analisten dat de ECB het besluit om het opkoopprogramma af te bouwen zal uitstellen. Door het besluit naar voren te schuiven wil de ECB volgens Bloomberg kijken of de economie het eerste zwakke kwartaal te boven komt.Op dit moment pompt de ECB maandelijks 30 miljard euro(!) in de economie.

Vandaag zijn beleidsmakers bijeen in Frankfurt voor een tweedaagse bijenkomst om te praten over de ontwikkelingen omtrent de economie in de eurozone. Donderdag praat Draghi de pers bij over een eventueel nieuw rentebesluit van de ECB.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.