photo 1579532537598 459ecdaf39cc

Dow Jones test 20.000 punten grens

Sinds de overwinning van Trump op 8 november stijgt ’s werelds bekendste beurs, de Dow Jones, bijna onophoudelijk naar nieuwe hoogtes. Inmiddels is de 20.000 punten grens in zicht.

Trump rally

Sinds de verkiezingsdag steeg de Dow Jones van 17.888 naar 19.974 op het moment van schrijven. Een ongekende rally die is omgedoopt tot de ’Trump rally’.

De reden van de Dow Jones opmars is een voorsortering op de regering van Trump. Deze zet namelijk vol in op binnenlandse investeringen. Wat in het voordeel zal spreken van Amerikaanse bedrijven, die hun bedrijfswinsten zullen zien stijgen.

Psychologische grens

Analisten stellen dat het slechten van de 20.000 grens een belangrijk psychologisch punt is. Maar met het slechten van deze grens gaan volgens sceptici ook alle alarmbellen rinkelen. Door een te snelle stijging is er een significante kans op een crash.

Een van de sceptici is Bill Gates, die in een interview met CNBC stelt dat aandelen op dit moment te duur zijn.

“Certainly stocks are expensive. When do we go back to normal in terms of interest rates [and] multiples, there would be a lot of adjustment there.”

Bill Gates

Indien sceptici gelijk krijgen dan betekent dit dat alle plannen van zowel de Fed als Trump de prullenbak in kunnen. De Fed zal dan namelijk aarzelen om de rente zoals gepland 3 keer te verhogen in 2017. Terwijl Trump’s plannen voor binnenlandse investeringen ook een flinke klap zullen krijgen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.