photo 1581792407990 6f79a372406c

De grootste migratie ter wereld gaat deze week van start

Aanstaande vrijdag viert China het nieuwjaar en begint een van de grootste migraties van de planeet. Tijdens het Chinese nieuwjaar, dit jaar is het Jaar van de Hond, gaan honderen miljoenen Chinezen op reis om families te bezoeken. In feite neemt vrijwel heel China in één vakantie, waardoor het Chinese nieuwjaar het grootste menselijke migratie-evenement op aarde is.

Chinese nieuwjaar

Volgens data van Statista zullen dit jaar 385 miljoen Chinezen migreren tijdens het festival, een stijging van 12 procent ten opzichte van 2017.

In vergelijking met de tweede grootste migratiestroom op aarde, Thanksgiving, is het Chinese nieuwjaar gigantisch. In 2017 reisden 50,9 miljoen Amerikanen om hun families te bezoeken. Hoewel dit een groot reisevenement is, is China’s nieuwjaar zeven keer groter.

Officieel gaat het Chinese nieuwjaar 16 februari van start. Het is de grootste feestelijke gelegenheid in China waarbij tevens veel goud wordt gekocht om cadeau te doen aan familie en vrienden. Jaarlijks wordt het dier van de Chinese maandkalender ook geëerd in de vorm van een eigen munt. Dit jaar is dit de Lunar Hond 1 troy ounce gouden munt. De munt wordt geslagen door de Australische Perth Mint en wordt veelal uitgebracht in een gelimiteerde oplage om het Chinese nieuwjaar te vieren.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.