BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.327,79Zilv.Zilver 691,52Plat.Platina 28.985,99Pall.Palladium 44.768,02 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

De gevolgen van de Amerikaanse congresverkiezingen

De gevolgen van de Amerikaanse congresverkiezingen
7 november 2018 Bilal
lv midterms sr 4 181106  158823.nbcnews ux 1080 600

De uitslag van de congresverkiezingen in de Verenigde Staten wordt steeds duidelijker. Inmiddels is bekend dat de Democraten een meerderheid hebben behaald in het Huis van Afgevaardigden. Tegelijkertijd behouden de Republikeinen hun meerderheid in de Senaat. Wat zijn de gevolgen van deze uitslag?

Vóór de midterms hadden de Republikeinen alle touwtjes in handen; ze hadden de meerderheid in de Senaat, het Huis van Afgevaardigden én het Witte Huis. Nu de Democraten het Huis van Afgevaardigden hebben overgenomen krijgen zij een aantal middelen om Trump te dwarsbomen. Zo gaan de Democraten nu over de begroting, kunnen zij wetsvoorstellen van de Republikeinen tegenhouden en kunnen zij daarnaast ook procedures starten waarmee Trump of zijn medewerkers  kunnen worden gedagvaard.

Een afzettingsprocedure tegen Trump is ook een mogelijkheid. Sommige Democraten hebben in aanloop naar de midterms al laten weten dat ze niet kunnen wachten om een dergelijke procedure te starten.

Gevolgen congresverkiezingen

In aanloop naar de congresverkiezingen voorspelden analisten een scherpe daling van de aandelenkoersen indien de Democraten zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat in handen zouden krijgen. Daarentegen werd een rally verwacht wanneer de Republikeinen hun macht behouden in de hoop op meer belastingverlagingen.

Vooralsnog wijzen futures op een lichte stijging voor aandelenbeurzen in de Verenigde Staten. Ook de beurzen in Europa zijn dinsdag licht hoger geopend. Tegelijkertijd is de dollar in waarde gedaald tegenover de euro. De euro noteerde op het moment van schrijven 1,150 dollar, tegen 1,1401 dollar een dag eerder.

Ook goud daalde in aanloop naar de verkiezingen maar staat inmiddels weer op hetzelfde niveau van gistermiddag boven de prijs van 1230 dollar per troy ounce. In euro’s gemeten is de goudprijs wel wat gedaald gezien de opmars van de euro tegenover de dollar.

Bij de opening van de Amerikaanse beurzen straks in de middag verwachten wij momenteel niet al te veel vuurwerk. Aan het einde van de Amerikaanse beursdag weten we pas welke richting we op zullen gaan de rest van de week.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 536 reviews.