CPM Group: goud naar $1300 in 2019

Onderzoeksbureau CPM Group verwacht dat goud in 2019 zal stijgen. Het onderzoeksbureau wijst naar een vermindering van renteverhogingen vanuit de Fed als voornaamste reden voor een stijging van de goudprijs.

CPM Group voorspelt een goudprijs van $1300 dollar per troy ounce in het eerste kwartaal van 2019. Over het hele jaar zal de goudprijs een gemiddelde noteren tussen de $1295 en $1300 per troy ounce. Voor zilver verwacht CPM Group een gemiddelde prijs tussen de 15,20 en 15,25 dollar per troy ounce.

De sterke stijging in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar is voornamelijk toe te dichten aan seizoensgebonden ontwikkelingen, zoals het Chinese nieuwjaar, en het trouwseizoen in India. Daarnaast gaat het onderzoeksbureau uit van minder renteverhoging vanuit de Fed.

Bovengenoemde ontwikkelingen zijn allen gunstig voor goud. Desondanks verwacht het onderzoeksbureau geen verdere stijging boven de grens van $1300 per troy ounce voor goud. De voornaamste reden voor deze verwachting is het feit dat de economie volgens CPM Group ook in 2019 sterk zal blijven.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.