pexels photo 270360

‘CIA-rapport over Russische hack onzin’

De CIA heeft zich onlangs op een opmerkelijke manier gemengd in de Amerikaanse staatsverkiezingen. De inlichtingendienst zegt te hebben geconcludeerd dat Rusland zich heeft bemoeid met de verkiezingen in de Verenigde Staten én dat de Russen hierdoor Donald Trump aan een zege hebben geholpen. Dit stelt de Washington Post, op basis van anonieme bronnen.

Het is niet de eerste keer dat enkele Amerikaanse partijen Rusland er van beschuldigen zich te bemoeien met de verkiezingen. Zo hebben in aanloop naar de verkiezingen voornamelijk democraten onder wie president Obama en Hillary Clinton meerdere keren Rusland er van beschuldigd achter de DNC hacks te zitten. Tot op de dag van vandaag is daar echter nog geen onomstotelijk bewijs voor.

Belachelijk

Donald Trump zelf heeft inmiddels ook gereageerd op de beschuldigingen van de CIA. Vrijdagavond trok Trump de beweringen van de inlichtingendienst in twijfel.

“These are the same people that said Saddam Hussein had weapons of mass destruction”

Bullshit

Donald Trump krijgt bijval van de Britse oud ambassadeur Craig Murray. Volgens Murray zijn de beschuldigingen van de CIA ‘bullshit’. De oud ambassadeur stelt dat de Verenigde Staten altijd meedogenloos is geweest in het vervolgen van hackers en klokkenluiders. En nu een buitenlandse macht zich mengt in het belangrijkste evenement van de Verenigde Staten worden er geen financiële sancties opgelegd, zijn er geen harde bewijzen én wordt er om niemands uitlevering gevraagd.

“If what the CIA are saying is true, and the CIA’s statement refers to people who are known to be linked to the Russian state, they would have arrested someone if it was someone inside the United States. America has not been shy about arresting whistleblowers and it’s not been shy about extraditing hackers. They plainly have no knowledge whatsoever.”

Volgens Murray hebben de DNC mails die gelekt zijn en die Hillary Clinton meerdere malen in verlegenheid hebben gebracht, niks te maken met de Russen.

 “I know who leaked them. I’ve met the person who leaked them, and they are certainly not Russian and it’s an insider. It’s a leak, not a hack; the two are different things.”

Zondebok

Nog steeds zijn Democraten in samenwerking met enkele mediamagnaten op zoek naar een zondebok voor het verlies van Hillary. Zo zijn de Russen meerdere keren beschuldigd van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen om zo een voor hen gunstige kandidaat te helpen.

Daarnaast is er een ware oorlog ontketend tegen sites die zogenaamd nepnieuws verspreiden. Er is door dezelfde Washington Post een lijst verspreid met meer dan 200 sites die zogenaamd nepnieuws verspreiden.

Opvallend is dat tussen de lijst websites zitten zoals Wikileaks, ZeroHedge en Russia Today. Websites die in aanloop naar de verkiezingen kritisch hebben geschreven over Hillary Clinton. Daarnaast schrijven deze websites over politiek en economie én nemen zij niet alles wat in de mainstream media staat klakkeloos over.

Media-oorlog

Nu de gevestigde orde steeds meer inziet dat het de macht begint te verliezen, begint het in te zien dat het de bevolking ook moet controleren op basis van informatievergaring. Door te bepalen wat wel en wat niet als nepnieuws wordt aangemerkt kan het publiek worden misleid en de waarheid verhuld.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.