photo 1578088573715 67c1cd01b441

Chinese yuan wapen in handelsoorlog?

China lijkt een manier gevonden te hebben om de importheffingen van Trump te omzeilen: de eigen munt devalueren. In de maand juni daalde de renminbi yuan met 3,7% ten opzichte van de dollar. De grootste daling sinds China in 1994 een officiële valutamarkt instelde.

Door de daling van de munt wordt de Chinese export extra gestimuleerd. President Trump heeft China er vaker van beschuldigd de eigen munt bewust laag te houden. Naast Trump beschuldigen ook verschillende analiste China er van dat het de eigen munt via interventies laag houdt.

Geen inmenging centrale bank

De Chinese centrale bank haastte zich vandaag door te stellen dat het de yuan niet als wapen gebruikt in de handelsoorlog met de Verenigde Staten.

Volgens een woordvoerder van de Peoples Bank of China heeft de waardedaling niets te maken met een ingreep van de centrale bank. Maar is de daling te wijten aan veranderende verwachtingen op de financiële markten en toenemende spanningen tussen China en De VS.

Analisten vrezen dat ondanks de toezegging van de centrale bank, president Trump de ontwikkeling van de yuan zal zien als een poging van China om de importheffingen te omzeilen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.