photo 1517089152318 42ec560349c0

Chinese goudproductie daalt 8 procent

Het grootste goud producerende land ter wereld zag in de eerste helft van dit jaar haar goudproductie dalen met ruim 8 procent. Dit meldt de China Gold Association in een rapport dat onlangs werd vrijgegeven.

De China Gold Association stelt dat tussen januari en juni 2018, 190,28 ton goud is geproduceerd. Een daling van 7,9 procent ten opzichte van de eerste helft van 2017.

Het land is hard op weg om voor het tweede achtereenvolgend jaar een daling in de goudproductie neer te zetten. In 2017 werd in totaal 426,142 ton goud geproduceerd, een daling van 6 procent ten opzichte van 2016. Het was tevens de eerste daling in 17 jaar tijd wat betreft goudproductie in China.

Het rapport wijt de daling in goudproductie voornamelijk aan strengere regelgeving vanuit de Chinese regering tegen illegale mijnbouw. Zo treedt de regering tegenwoordig harder op en is het voor mijnbouwbedrijven moeilijker geworden om toegang te krijgen tot natuurgebieden om daar goud te kunnen mijnen.

China richt vizier op buitenland

Terwijl de binnenlandse productie daalt probeert China dit verlies op te vangen door het vizier te richten op goudmijnen in het buitenland. Zo steeg de import in de eerste helft van dit jaar met 75 procent naar 61,13 ton goud. Het land ziet buitenlandse mijnen als onderdeel van de strategische lange termijn doelstelling van het land om zijn economische invloed uit te breiden en de productiecapaciteit op te schroeven.

Begin juli stelde de Canadese Barrick Gold, ’s werelds grootste goudproducent, dat het de samenwerking met Shandong Gold Group in China zou uitbreiden bij de ontwikkeling van buitenlandse goudmijnen. De twee bedrijven bouwen voort op een deal die in april 2017 werd gesloten, waarbij Shandong Gold 50% van Barrick’s Veladero-mijn in Argentinië verwierf.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.