photo 1547981609 4b6bfe67ca0b

China slaat terug in handelsoorlog met VS

China heeft zojuist bekend gemaakt dat het terug slaat in de handelsoorlog met de VS. Vanaf 1 juni worden importheffingen op Amerikaanse goederen eveneens verhoogd tot 25 procent. 

Ook maakte het ministerie van Financiën bekend dat de bestellingen van vliegtuigbouwer Boeing mogelijk worden uitgesteld. Daarnaast laat China weten te overwegen om de bestellingen van agrarische producten uit de VS, zoals sojabonen, stop te gaan zetten. Het gaat om goederen met een totale waarde van 60 miljard dollar. De aandelenbeurzen duiken verder omlaag na de bekendmaking. 

Afgelopen vrijdag werd de importheffing op Chinese goederen die naar de VS worden verscheept verhoogd van 10 naar 25 procent. Trump waarschuwde de Chinezen al dat zij niet met tegenmaatregelen moeten komen. Deze waarschuwing leggen de Chinezen nu dus naast zich neer.  “Jullie hadden een goede deal. Deze was bijna rond”, sneert Trump in de richting van Peking.

Handelsgesprek beëindigd 

Afgelopen vrijdag zijn handelsbesprekingen tussen beide partijen zonder akkoord beëindigd. Een nieuwe datum voor onderhandelingen is er nog niet. En het lijkt er op dat er met de aanhoudende spanningen tussen beide partijen deze steeds verder weg lijkt.

Slechte beursdag

Het belooft wederom een slechte beursdag te worden na een bijzonder slechte week afgelopen week. Amerikaanse futures wijzen op scherpe verliezen tijdens de opening van de beurzen naar aanleiding van de reactie van Peking. Zo daalt de S&P 500 1,9 procent en wijzen de futures van de Nasdaq op een daling van 2,4 procent.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.