photo 1589395706442 2fb4c9e65489

Bridgewater verhoogt shortpositie Europa naar $22 miljard

Maandag schreven we over Bridgewater Associates, het grootste hedgefonds ter wereld, dat in enkele maanden tijd haar shortposities in Europese bedrijven flink heeft uitgebouwd tot $13,1 miljard. Uit de laatste cijfers die vandaag zijn verschenen blijkt dat het hedgefonds van Ray Dalio doorpakt en inmiddels voor $22 miljard aan shortposities heeft in Europa.

Bridgewater heeft haar shortposities verder uitgebouwd, variërend van bedrijven zoals het Nederlandse Unilever tot Deutsche Bank. In totaal gaat het om 59 Europese beursgenoteerde bedrijven die voornamelijk afkomstig zijn uit Italië of Frankrijk.

Handelaren stellen tegenover persbureau Reuters dat Bridgewater met de shortposities voorsorteert op een daling in de Europese aandelenmarkten. De aandelenbeurzen kregen afgelopen week een reality check, na jaren van gestage groei. De zorgen over de afbouw van het monetaire verruimingsprogramma, in combinatie met een verhoging van rentetarieven hebben voor veel paniek gezorgd in de afgelopen week. Bekijk hier de volledige lijst van bedrijven waartegen Bridgewater wedt op een koersdaling.

hedgefonds

Niet de enige

Overigens is Bridgewater niet de enige die uitgaat van een daling van aandelenbeurzen. Zo blijkt dat het BG Master Fund, gevestigd in Dublin, ook een shortpositie heeft opgebouwd tegenover onder andere het Duitse Commerzbank. Ook de in Londen gevestigde Marshall Wace heeft vergelijkbare shortposities opgebouwd.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.