photo 1468254095679 bbcba94a7066

Beurzen Wall Street dalen flink

In Wall Street zit de schrik er goed in. Dinsdag daalde de Dow Jones Index 1,7% en de S&P 500 verloor 1,3%. Techbeurs Nasdaq eindigde 1,7% lager.

Caterpillar, doorgaans een graadmeter voor de Amerikaanse economie, waarschuwde dinsdag dat de operationele marges uit het eerste kwartaal niet houdbaar zijn. Hierna begonnen alle beursindices te dalen.

De Dow Jones Index daalde voor de vijfde achtereenvolgende handelsdag. Iets wat sinds maart 2017 niet meer is waargenomen. Ook de Nasdaq sloot voor de vierde dag op rij lager, wat sinds februari van dit jaar niet meer is voorgekomen.

Tienjaars obligatierente

Dinsdag doorbrak de Amerikaanse tienjaarsrente voor het eerst sinds 4 jaar tijd de zo ‘gevreesde’ 3%. Tijdens het sluiten van de beurzen stond de rente net onder de 3%, namelijk op 2,991%. De tienjaars rente op Amerikaanse staatsobligaties wordt gezien als dé belangrijkste obligatiemarktindicator ter wereld. Al eerder dit jaar schreven verschillende banken en experts dat de grens van 3% cruciaal is.

Hogere rendementen op staatsleningen zorgen normaliter voor een daling op aandelenmarkten. Obligaties bieden bij een rente boven de 3% een veiliger rendement dan aandelen. Tegelijkertijd zorgt een hogere rente ook voor duurdere leningen voor bedrijven.  Overigens raakt de 10-jaarsrente ook Europese beurzen, aangezien verschillende Europese bedrijven actief zijn in de VS en daar geld lenen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.