BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.131,48Zilv.Zilver 652,51Plat.Platina 27.118,61Pall.Palladium 37.923,08 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Beleggers voor miljoenen opgelicht met goudfraude

Beleggers voor miljoenen opgelicht met goudfraude
3 april 2019 Bilal
photo 1597824707484 9c3a77c8c195

Dinsdag heeft de FIOD 3 mannen aangehouden in verband met beleggingsfraude, witwassen en oplichting. Er zijn aanhoudingen verricht waarbij mannen zijn aangehouden van 29, 49 en 52 jaar oud uit Breda, Huizen en Hoofddorp. Ook werden er verschillende invallen gedaan in woningen en kantoorpanden.

Goud met 10% korting

De fraude speelt volgens de FIOD sinds 2015 en heeft betrekking op het aanbieden van goud met 10 procent korting. Hierbij werd zogenaamd goud verkocht aan klanten met de belofte om dit goud minstens 10 maanden later uit te leveren. 

Dit goud werd gewonnen in de goudmijn Ruby Creek Resources in Tanzania. Klanten betaalden in principe voor een toekomstige goudproductie met alle gevolgen van dien. In Nederland zijn in de afgelopen jaren een aantal bedrijven operationeel geweest die deze dienst hebben aangeboden. De bedrijven adverteerden vaak met aankopen van goud en zilver tegen extreme kortingen tot wel 20 procent.

Ponzi-fraude

De FIOD doorzocht meerdere woningen en bedrijfspanden in Alkmaar, Breda, Hoofddorp, Huizen, Leusden en Naarden. Tijdens het onderzoek is er beslag gelegd op administratie, 12 auto’s, 2 panden, bankrekeningen, goud, zilver, horloges en sieraden. Daarnaast zijn er ook wapens gevonden.

De FIOD vermoedt dat het ingelegde geld niet is gebruikt om goud aan te kopen. Het vermoeden is dat geld van nieuwe beleggers werd gebruikt om eerdere beleggers te betalen: een Ponzi-fraude.

If it seems too good to be true, it probably is

In de afgelopen jaren hebben wij vanuit de markt veelvuldig de vraag gekregen over goud met 10% korting. Wij zijn wat dat betreft altijd terughoudend geweest met betrekking tot dergelijke activiteiten en raden klanten met klem af om in dergelijke verkooppraktijken te trappen. Daarbij geven wij ook altijd aan dat klanten hun gezond verstand gebruik moeten gebruiken…want zoals het gezegde luidt: If it seems too good to be true, it probably is.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.