photo 1563198804 b144dfc1661c

Belastingaangifte 2017: goud, zilver, platina & palladium

Sinds het begin van deze maand kan er weer aangifte gedaan worden over de inkomstenbelasting. Wanneer je edelmetalen hebt gekocht zoals goud, zilver, platina of palladium, dien je dit ook op te geven tijdens de aangifte. In dit artikel leggen wij uit hoe je dit precies doet.

Aangifte inkomstenbelasting 2017

Edelmetalen die in fysieke vorm worden aangekocht worden gezien als belegging. Dit houdt in dat edelmetalen worden gerekend tot box 3: sparen en beleggen. Gouden, zilveren, platina of palladium munten en/of baren die je in 2017 hebt gekocht, dienen toegevoegd te worden aan de rest van de bezittingen uit box 3.

Om de waarde van de edelmetalen te bepalen die je hebt gekocht in 2017, dient er te worden gekeken naar de slotkoersen op peildatum 1 januari van het jaar van aangifte. Dit houdt in dat de slotkoers van 1 januari 2017 als uitgangspunt wordt genomen voor de aangifte inkomstenbelasting 2017. Hieronder een overzicht van de slotkoersen van goud, zilver, platina en palladium.

Bovenstaande koersen zijn uitgedrukt in euro’s per kilogram. Om de prijs per troy ounce te berekenen deel je de prijs door 31,1034.

Het doen van de aangifte is een verantwoordelijkheid van de koper. Wij verstrekken zelf geen gegevens aan de Belastingdienst over de aankopen. De gegevens hierboven zijn bedoeld ter ondersteuning bij het invullen van de belastingaangifte. Goudverzekerd aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor eventuele fouten en/of onvolkomenheden die hierdoor optreden bij de belastingaangifte.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.