photo 1586974710160 55f48f417990

Bank of America: goud kan naar hoogste punt in 5 jaar

Goud kan volgens de laatste analyse van Bank of America Merrill Lynch, stijgen naar het hoogste punt in vijf jaar tijd. Om dit te bewerkstelligen zal de goudprijs wel het weerstandsniveau tussen $1.350 en $1.375 per troy ounce moeten doorbreken.

Volgens Paul Ciana, technisch strateeg bij Bank of America, zou een doorbraak boven deze prijs de technische basis leggen voor een uitbraak na een 6 jarige bearmarkt.

“Gold prices have been forming a six-year long base. In the technical world we like to say, the bigger the base, the higher in space. That’s what gold is doing”

– Paul Ciana – Bank of America

In april steeg de goudprijs in dollars tot $1.369 per troy ounce, maar wist de grens van $1.370 niet te doorbreken. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs $1.300 per troy ounce. Paul Ciana verwacht dat het edelmetaal dit jaar nog, wederom een poging zal wagen om de grens van $1.370 te doorbreken. Indien dit gebeurt dan is volgens de analist de weg vrij voor een opmars naar het niveau van $1.450 per troy ounce.

“As soon as this $1,350 to $1,375 area goes, which I do think it will later this year mostly when the dollar rally kind of tempers itself and neutralizes, that puts gold on the path to $1,450 so plenty of room there,”

– Paul Ciana – Bank of America

Nieuwe bullmarkt grondstoffensector

Sinds mei 2013 heeft goud een prijs van $1.450 per troy ounce niet meer bereikt. Een nieuwe rally van het edelmetaal maakt volgens Bank of America ook deel uit van een groter plaatje van wat er momenteel speelt in de grondstoffenmarkt. De bank ziet een bullmarkt ontwikkeling in de grondstoffensector. Iets waar ook goud van zal profiteren.

Het ‘herstel’ van de dollar van de afgelopen weken heeft de goudprijs laten dalen. Desondanks verwacht de bank dat de dollar weer zal dalen in waarde. Dit heeft onder andere te maken met de aankomende renteverhoging van de Federal Reserve die volgens Bank of America grotendeels al in de markt is geprijsd.

In Euro’s noteert goud inmiddels de hoogste prijs van dit jaar. Dit heeft voornamelijk te maken met een dalende euro vanwege de opmars van de dollar. Hierdoor wordt goud in euro’s duurder omdat de waarde van de Europese munt daalt. Je hebt dus meer Euros nodig om hetzelfde gewicht aan goud te kopen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.