BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.226,36Zilv.Zilver 688,29Plat.Platina 28.924,15Pall.Palladium 44.654,50 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Australische mijnwerkers doen unieke goudvondst

Australische mijnwerkers doen unieke goudvondst
11 september 2018 Bilal
694

In Australië hebben mijnwerkers twee grote stenen gevonden met goud. De waarde van beide stenen wordt geschat op 11 miljoen dollar.

De ontdekking werd gedaan door het Canadese mijnbouwbedrijf RNC Minerals. De grootste steen van het tweetal weegt 95 kilo en zou meer dan 2.400 ounces goud bevatten. De tweede steen heeft een gewicht van 63 kilo en geschat wordt dat deze 1.620 ounces goud bevat.

Naast deze twee grote stenen heeft het mijnbouwbedrijf in vier dagen tijd meerdere andere kleinere exemplaren gevonden. De vondst van RNC Minerals is uniek vanwege de grote hoeveelheid goud in de stenen. Normaal gesproken wordt er 2 gram goud uit een ton steen gehaald. RNC Minerals claimt met de nieuwe ontdekking echter meer dan 2 kilo goud uit een ton steen te halen.

De vondst werd gedaan in een gebied waar voornamelijk werd gezocht naar nikkel. In juni van dit jaar vond men al sporen van goud dichter bij de oppervlakte. Na verder te graven in deze ‘goudader’ stuitten de mijnwerkers op deze unieke vondst.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 535 reviews.