ABN Amro voorspelt nog hogere goudprijs

In de afgelopen weken steeg de goudprijs met 5 procent door de onzekerheid met betrekking tot de verschillende handelsoorlogen die Trump voert. Ondanks deze stijging verwacht Georgette Boele, een van ’s werelds beste voorspellers van de goudprijs, een verdere stijging van het edelmetaal.

Volgens het meest recente rapport van de ABN Amro zal de goudprijs door een zwakkere dollar en de onzekerheid over het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten, verder zal stijgen naar $1.400 dollar per troy ounce. Daarnaast speelt het signaal dat de Federal Reserve onlangs gaf met betrekking tot een eventuele versoepeling van het monetair beleid, de goudprijs ook in de kaart.

Door de onrust op de financiële markten heeft Jerome Powell afgelopen week de deur geopend voor nieuwe renteverlagingen. Mede door dit vooruitzicht lijken de aandelenmarkten wereldwijd weer te kalmeren nadat zij in de afgelopen weken flinke verliezen lieten zien. De renteverhogingen van de afgelopen jaren in combinatie met de steeds verder escalerende handelsoorlog zorgden ervoor dat de angst voor een recessie in de Verenigde Staten steeds groter werd in de afgelopen weken.

$1.500 per oz in 2020

Georgette Boele merkt verder op dat de dollar ook een reden is om positief te zijn over goud. Door de onvoorspelbare houding van Trump neemt zowel het vertrouwen als de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten af. Volgens de ABN Amro zal dit een negatief effect hebben op de Amerikaanse dollar, wat positief is voor de goudprijs.

De zwakte van de Amerikaanse dollar is al zichtbaar in de wisselkoers met de Japanse yen, de Zwitserse frank en de goudprijs. Tegenover de euro zien wij deze zwakte nog niet omdat de euro zijn eigen problemen kent met onder andere Italië, een afkoeling van de Duitse industrie en de slepende Brexit.

Voor eind dit jaar voorspelt Georgette Boele een goudprijs van $1.400 per troy ounce. De goudprijs stijgt volgens haar in 2020 verder en zal dan de grens van $1.500 per troy ounce passeren.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.