photo 1563107976 3375fc7a53db

ABN Amro: goud zal gaan stijgen

ABN Amro heeft in de persoon van Georgette Boele een van ’s werelds beste voorspellers van de goudprijs. In het verleden heeft ze meerdere malen de beste prognoses ter wereld afgegeven over de prijs van het edelmetaal. In het laatste commodity update van ABN Amro stelt Georgette Boele dat de bodem van de goudprijs in zicht is. Hierna zal het edelmetaal in 2019 een significante stijging zien.

De handelsoorlog en de koersschommelingen van de renminbi yuan spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de goudprijs. Daarnaast is ook de sterke Amerikaanse dollar een factor van betekenis. Volgens Georgette Boele is goud een anti-dollar. Wanneer de dollar aansterkt, neemt de vraag naar goud af en andersom.

De edelmetalenspecialist stelt dat de zwakkere periode van edelmetalen nog niet achter ons ligt, maar dat de prijzen dichtbij de bodem zweven. “Weakness in precious metal prices is not over yet, but prices are close to the bottom” aldus Georgette Boele. ABN Amro stelt dat de goudprijs in het derde kwartaal 1225 dollar per troy ounce zal bereiken om in het vierde kwartaal weer terug te stijgen naar 1250 dollar per troy ounce.

Volgend jaar zal het geduld van goudbeleggers worden beloond volgens Georgette Boele. Goud kan dan stijgen tot 1400 dollar per troy ounce. Eind dit jaar zal de dollar pieken waarna de Greenback weer aan kracht in zal boeten. Dit zal zorgen voor een verhoogde prijs van niet alleen goud, maar ook andere edelmetalen zoals zilver, platina en palladium.

“Later in the year we expect U.S. dollar and 10y U.S. Treasury yields to peak, the fall in the yuan to come to an end and a significant escalation of a trade conflict to be averted. Therefore precious metal prices will probably recover”

– Georgette Boele – ABN Amro Precious Metals Watch – How low can it go?

De bank gokt op een bodem voor goud tussen de 1200 en 1250 dollar per troy ounce. Voor zilver gaat ABN Amro uit van een bodem tussen de 15,20 en 15,60 dollar per troy ounce. De hierboven genoemde niveaus zijn kansen voor beleggers om hun posities te vergroten in de hoop volgend jaar flink te kunnen profiteren van de aankomende rally.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.