Goud.Goud 58.990,89Zilv.Zilver 707,36Plat.Platina 31.319,31Pall.Palladium 43.154,16 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

ABN Amro: goud zal gaan stijgen

ABN Amro: goud zal gaan stijgen
17 juli 2018 Bilal
photo 1563107976 3375fc7a53db

ABN Amro heeft in de persoon van Georgette Boele een van ’s werelds beste voorspellers van de goudprijs. In het verleden heeft ze meerdere malen de beste prognoses ter wereld afgegeven over de prijs van het edelmetaal. In het laatste commodity update van ABN Amro stelt Georgette Boele dat de bodem van de goudprijs in zicht is. Hierna zal het edelmetaal in 2019 een significante stijging zien.

De handelsoorlog en de koersschommelingen van de renminbi yuan spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de goudprijs. Daarnaast is ook de sterke Amerikaanse dollar een factor van betekenis. Volgens Georgette Boele is goud een anti-dollar. Wanneer de dollar aansterkt, neemt de vraag naar goud af en andersom.

De edelmetalenspecialist stelt dat de zwakkere periode van edelmetalen nog niet achter ons ligt, maar dat de prijzen dichtbij de bodem zweven. “Weakness in precious metal prices is not over yet, but prices are close to the bottom” aldus Georgette Boele. ABN Amro stelt dat de goudprijs in het derde kwartaal 1225 dollar per troy ounce zal bereiken om in het vierde kwartaal weer terug te stijgen naar 1250 dollar per troy ounce.

Volgend jaar zal het geduld van goudbeleggers worden beloond volgens Georgette Boele. Goud kan dan stijgen tot 1400 dollar per troy ounce. Eind dit jaar zal de dollar pieken waarna de Greenback weer aan kracht in zal boeten. Dit zal zorgen voor een verhoogde prijs van niet alleen goud, maar ook andere edelmetalen zoals zilver, platina en palladium.

“Later in the year we expect U.S. dollar and 10y U.S. Treasury yields to peak, the fall in the yuan to come to an end and a significant escalation of a trade conflict to be averted. Therefore precious metal prices will probably recover”

– Georgette Boele – ABN Amro Precious Metals Watch – How low can it go?

De bank gokt op een bodem voor goud tussen de 1200 en 1250 dollar per troy ounce. Voor zilver gaat ABN Amro uit van een bodem tussen de 15,20 en 15,60 dollar per troy ounce. De hierboven genoemde niveaus zijn kansen voor beleggers om hun posities te vergroten in de hoop volgend jaar flink te kunnen profiteren van de aankomende rally.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.