50 jarig bestaan Krugerrand gevierd met zilveren munt

Zuid-Afrika viert het 50 jaar bestaan van ’s werelds eerste gouden munt – de Zuid-Afrikaanse gouden Krugerrand – met de allereerste uitgifte van een zilveren editie. De Zuid-Afrikaanse Krugerrand is één van de meest populaire munten ter wereld en tevens een van de meest verhandelde in de geschiedenis. De gouden munt zag het levenslicht in 1967.

Voor de zilveren editie van de Krugerrand zijn de matrijzen digitaal verbeterd door middel van innovatieve laser-technologie. De resultaten zijn haarscherpe details en schaduweffecten die nog niet eerder zichtbaar waren op een Krugerrand munt.

500.000 stuks verwacht

De South African Mint is van plan om 500.000 uncirculated stuks, én 15.000 Proof stuks van de 1 troy ounce zilveren Krugerrand munt te slaan. Het is niet bekend of de zilveren munten alleen in 2017 worden geslagen of dat de South African Mint de munt elk jaar opnieuw zal uitbrengen.

De zilveren 1 troy ounce Kruggerrand weegt 31,107 gram en heeft een diameter van 38,725 millimeter. De munt zal voor het eerst worden onthuld tijdens de World Money Fair in Berlijn in februari van volgend jaar.

Een prijs is nog niet bekend gemaakt, aangezien de munten nog niet zijn prijsgegeven. Wij verwachten de munten vóór Kerstmis, en zullen dit ook kenbaar maken aan onze leden. Meld je daarom nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.