Goud.Goud 49.902,71Zilv.Zilver 669,05Plat.Platina 28.330,80Pall.Palladium 56.771,54 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

American Eagle 1 troy ounce zilveren munt 2021

American Eagle 1 troy ounce zilveren munt 2021

American Eagle 1 troy ounce zilveren munt 2021

38,56

Het “Walking Liberty” ontwerp is ook dit jaar terug te vinden op de American Eagle 1 troy ounce zilveren munt 2020. Het ontwerp is oorspronkelijk gemaakt voor de halve dollar munt. Deze halve dollar werd uitgegeven door de nationale munt in 1916, en was in omloop tot 1947. Daarna werd het design vervangen door Benjamin Franklin.

Levertijd: 1-2 weken

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd
✓ Uitgebreide informatie en advies over alle edelmetalen

Uitverkocht

Artikelnummer: ZMTEAGLE1OZ21 Categorie: Tags: ,
0000

De Amerikaanse Silver Eagle-munt, die sinds 1986 beschikbaar is, krijgt zijn eerste grote revisie in 35 jaar met de release van de 2021 Type 2-munten. Op de 35e verjaardag van de serie heeft de US Mint nieuwe American Eagle-ontwerpen ontwikkeld voor zowel de American Silver Eagle- als de American Gold Eagle-collectie. Op dit moment kan de zilveren 2021 1 troy ounce American Silver Eagle Type 2-munt online besteld worden bij Goudverzekerd.

Munt Hoogtepunten:

– Losse munten worden geleverd in beschermend plastic klep, 20 munten worden geleverd in een tube met 20 en 500 munten in een mint-verzegelde Monster Box
– 35-jarig jubileum voor de American Silver Eagle!
– Geheel nieuw omgekeerd ontwerp van Emily Damstra
– Bevat 1 Troy oz van .999 puur zilver in BU staat.
– Heeft een nominale waarde van $ 1 (USD) gesteund door de federale overheid.
– Op de voorzijde een afbeelding van de Walking Liberty afgebeeld.
– Op de keerzijde staat de nieuwe afbeelding van een Amerikaanse zeearend
– Verbeterd ontwerp aan de voorzijde bevat Adolph A. Weinman’s originele “AW”-signatuur.
– Anti-namaak rand!

Elk van de 2021 1 troy ounce American Silver Eagle Type 2-munten die beschikbaar zijn in deze productlijst, zijn in briljante, ongecirculeerde staat. Individuele munten in deze serie worden geleverd in een beschermende plastic flip, per 20 stuks worden munten geleverd in een tube en 500 munten worden geleverd in een Monsterbox. De Monster Box bevat in totaal 25 individuele plastic buizen.

Het herontwerp van de American Silver Eagle-munt begin in 2020 en duurde enkele maanden. De originele lijst van mogelijke ontwerpen die door muntengroepen en de US Mint werden overwogen, bevatte zo’n 35 verschillende ontwerpen. Uiteindelijk werd gekozen voor een nieuwe afbeelding van de Amerikaanse zeearend in zijn natuurlijke element ter vervanging van de heraldische adelaar van John Mercantis. Emily Damstra is de ontwerper van het nieuwe omgekeerde beeld voor de collectie. Het verbeterde beeld van de Walking Liberty op de voorzijde omvat de herintroductie van het artistieke merkteken van Adolph A. Weinman op het veld, waardoor het moderne ontwerp dichter bij het oorspronkelijke beeld uit 1916 komt.

De voorzijde van de American Silver Eagle Type 2 Coin 2021 is voorzien van het Walking Liberty-ontwerp van Adolph A. Weinman. Dit ontwerp werd voor het eerst ontwikkeld in 1916 en werd oorspronkelijk gebruikt op de halve dollar van de Amerikaanse munt. De afbeelding toont Liberty in reliëf in het linkerprofiel terwijl ze naar de zon aan de horizon loopt. Onder de “TR” in de inscriptie van “In God We Trust” vindt u Weinman’s handtekening, bestaande uit zijn “AW”-initialen.

Op het omgekeerde veld van de 2021 1 troy ounce Silver Eagle Type 2 munt staat een nieuwe afbeelding van de Amerikaanse zeearend. Nu te zien in een meer levensecht ontwerp, duikt de Amerikaanse zeearend naar beneden in het zicht met zijn vleugels gebogen achter zijn rug en een grote eikentak in zijn klauwen. Emily Damstra heeft ervoor gekozen om een ​​eikentak met de adelaar toe te voegen, aangezien de eik de nationale boom van de Verenigde Staten is en een bekend symbool van kracht is.

Extra informatie

Jaar van Uitgifte

Land van Uitgifte

Zuiverheid

Producent

Gewicht

Diameter

40.6 mm

Dikte

2.98 mm