BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.017,77Zilv.Zilver 652,21Plat.Platina 26.981,94Pall.Palladium 37.233,88 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

UK The Great Engravers #1: Una & The Lion 100 oz zilver 2021

UK The Great Engravers #1: Una & The Lion 100 oz zilver 2021

UK The Great Engravers #1: Una & The Lion 100 oz zilver 2021

3.419,76

Met grote trots bieden wij de eerste release in een nieuwe Royal Mint Series: de UK The Great Engravers Una & The Lion zilverbaar! Deze prachtige Una and the Lion-baar bevat .9999 fijn zilver en weegt 100 troy ounce. De zilveren baar maakt deel uit van de Great Engravers Collection met elk jaar een nieuw thema. Van deze editie is een extreem beperkte oplage uitgebracht van slechts 1200 stuks wereldwijd.

Levertijd: 2-3 weken

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd

Uitverkocht

Artikelnummer: ZMTUNALION10021 Categorie: Tags: ,
0000

UK The Great Engravers #1: Una & The Lion 100 oz zilver 2021

Met grote trots bieden wij de eerste release in een nieuwe Royal Mint Series: de UK The Great Engravers Una & The Lion zilverbaar! Deze prachtige Una and the Lion-baar bevat 9999 fijn zilver en weegt 100 troy ounce. Deze zilveren baar maakt deel uit van de Great Engravers Collection met elk jaar een nieuw thema. Van deze editie is een beperkte oplage uitgebracht van 1200 stuks wereldwijd.

Uitgelicht:

  • Gelimiteerde oplage van 1200
  • Onderdeel van de eerste release in de nieuwe Great Engraver-serie
  • Gemaakt van .9999 fijn zilver met een gewicht van 1 troy oz
  • Geproduceerd door de Britse Royal Mint
  • Wordt verzonden in originele, verzegelde testkaart om de authenticiteit te valideren

Una & The Lion

De officiële hoofdgraveur van de Koninklijke Munt van 1828 tot 1851 creëerde het originele ontwerp voor Una and the Lion. Zijn naam was William Wyon en hij blijft bekend en gerespecteerd onder muntenverzamelaars vanwege zijn indrukwekkende output en artistieke vaardigheid. Het ontwerp van Wyon werd oorspronkelijk vervaardigd voor het gouden Five-Sovereign-stuk ter herdenking van het begin van de regering van koningin Victoria. In het opvallende ontwerp van Wyon zette hij een gedurfde zet in om de jonge koningin de legendarische Una te geven, want een Britse monarch was nog nooit eerder afgebeeld als een fictief personage op een munt.

“The Faerie Queene”, geschreven door de Engelse dichter Edmund Spenser, vormde de inspiratie voor de illustratie van Una die naast een imposante leeuw staat. In het epische gedicht gaat de mooie Una op een lange reis om haar ouders (de koning en de koningin) te bevrijden van gevangenschap door een boze draak. Tijdens haar reizen kwam ze een leeuw tegen, die zij voor haar won door Una’s waarheid, schoonheid en onschuld. In plaats van haar te consumeren als zijn volgende maaltijd, werd de leeuw haar beschermer en kampioen.

De voorzijde van de bar is voorzien van het Royal Mint-logo samen met het gewicht en de zuiverheid van de bar. Een langzaam verdwenen spiraalvormig ontwerp verschijnt op de achtergrond.

Op de achterzijde van de baar pronkt het opnieuw geïnterpreteerde ontwerp van Una and the Lion, gemaakt door Jody Clark. Op deze afbeelding staat Una rechtop terwijl ze naar links kijkt. Ze houdt de bol en de scepter van de vorst in haar handen terwijl de wind zachtjes door de lokken van haar haar blaast. Una’s dappere leeuw als metgezel staat naast haar en samen kijken ze in de toekomst.

Extra informatie

Gewicht

Producent

Zuiverheid

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte