Goud.Goud 47.856,41Zilv.Zilver 608,47Plat.Platina 25.283,47Pall.Palladium 56.599,53 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Britannia 1/4 troy ounce gouden munt 2021

Britannia 1/4 troy ounce gouden munt 2021

Britannia 1/4 troy ounce gouden munt 2021

442,28

De nieuwste uitgave van de wereldberoemde Britannia munt van de Britse Royal Mint: de Britannia 1/4 troy ounce gouden munt 2021. De munt behoudt zijn beroemde ontwerp maar krijgt 4 geavanceerde nieuwe toevoegingen die opvallen zodat deze munten nog moeilijker na te maken zijn.

Levertijd: 1 week

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd

Artikelnummer: GMTBRITT1/421 Categorie: Tags: ,
0000

Britannia 1/4 troy ounce gouden munt 2021

De nieuwste uitgave van de wereldberoemde Britannia munt van de Britse Royal Mint: de Britannia gouden munt 2021. De munt behoudt zijn beroemde ontwerp maar krijgt 4 geavanceerde nieuwe toevoegingen die opvallen zodat deze munten nog moeilijker na te maken zijn.

Gouden Britannia munt

De gouden Britannia munt is een bekende munt die wereldwijd goed verhandelbaar is. De Britannia gouden munt werd voor het eerst geslagen in 1987 met een nominale waarde van 100 Britse ponden. Het is de populairste gouden beleggingsmunt uit het Verenigd Koninkrijk en is daar ook vrijgesteld van vermogenswinstbelasting. De Britannia 1 troy ounce gouden munt 2020 is alweer de 33e editie uit de Britannia serie.

De munt wordt geslagen in een zuiverheid van .999 en is een van de populairste munten ter wereld. De voorkant van de Britannia gouden munt is voorzien van een portret van Lady Britannia. Lady Britannia is de vrouwelijke personificatie van Groot-Brittannië, ze staat bekend om haar schoonheid en staat symbool voor kracht en integriteit. Op de achterkant van de munt vinden we Queen Elizabeth II terug.

Nieuwe geavanceerde toevoegingen

Zoals eerder aangegeven bevat de nieuwste uitgave van de Britannia 4 nieuwe toevoegingen die het bijna onmogelijk maken om de munt na te maken. De nieuwste functies zijn:

Latent Feature: een hologrameffect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek

Surface Animation: Op de munt zijn speciale lasergravures gecreëerde micro-details zichtbaar die het visuele effect geven van golven die in beweging zijn

Micro-tekst: de inscriptie “DECUS ET TUTAMEN”, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd doormiddel van speciale lasers.

Tincture lines: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.

Extra informatie

Producent

Zuiverheid

Gewicht

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte