Goud.Goud 59.042,79Zilv.Zilver 715,20Plat.Platina 31.450,87Pall.Palladium 43.736,60 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Gibraltar Castle 1 troy ounce platina munt 2022

Gibraltar Castle 1 troy ounce platina munt 2022

Gibraltar Castle 1 troy ounce platina munt 2022

1.313,74

De rijke geschiedenis van het Moorse kasteel van Gibraltar wordt vereeuwigd op een nieuw geslagen platina munt. De munt bevat .9995 puur platina en weegt 31,1304 gram. De munt wordt geleverd inclusief capsule. Per 20 stuks worden de munt in een tube geleverd.

Levertijd (PRE-SALE): 2-3 weken

Waarom Goudverzekerd?

100% Terugkoopgarantie
✓ Gratis verzenden vanaf €5000!
Gratis afhalen in Amsterdam óf Eindhoven!
✓ Deskundig & betrouwbaar: 25 jaar ervaring
✓ Veilig, discreet en volledig verzekerd bezorgd
✓ Uitgebreide informatie en advies over alle edelmetalen

Uitverkocht

Artikelnummer: PTGIBRALTAR22 Categorieën: , Tags: ,
0000

Gibraltar Castle 1 troy ounce platina munt 2022

Aan de zuidpunt van Spanje ligt het Britse overzeese gebied van Gibraltar, een klein strategisch stuk land dat uitkijkt over de doorgang van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan. Het meest dominante kenmerk van dit kleine gebied dat slechts 2,5 vierkante mijl beslaat, is de Rots van Gibraltar, een 1.400 meter hoge grijsachtig witte kalkstenen klif die al generaties lang toeristen en fotografen trekt. Het maar al te bekende monolithische kalkstenen voorgebergte is niet de enige attractie waar bezoekers naar worden aangetrokken in Gibraltar. Het eeuwenoude Moorse kasteel in het hart van Gibraltar is een stille maar levendige herinnering aan hoe het land door eeuwenlange conflicten vele malen van eigenaar is veranderd.

De rijke geschiedenis van het Moorse kasteel van Gibraltar

Die rijke geschiedenis komt volledig tot uiting in deze edelmetaalmunt uit Gibraltar met een afbeelding van het beroemde Moorse kasteel in een volle ounce van 999,5 puur platina! De bouw van het Moorse kasteel begon in de 8e eeuw door de Moren. De Moren waren moslims die in de zuidelijke regio’s van Spanje en het Iberisch schiereiland woonden. Ze werden verdreven in 1492 – hetzelfde jaar dat koning Ferdinand en koningin Isabella van Spanje Christoffel Columbus steunden op zijn reis naar de Nieuwe Wereld. Het gebied werd in 1713 afgestaan ​​aan Groot-Brittannië en is sindsdien een vitale uitvalsbasis. Het meest opvallende overgebleven deel van het Moorse kasteel is de Toren van Hommage, waarvan de muren en kantelen niet alleen het ontwerp op deze munt vormen, maar ook deel uitmaken van het wapenschild van Gibraltar dat te zien is op de voorzijde van de munt.

Reverse PROOF afwerking zorgt voor een verbluffende edelmetaalmunt

Deze munt geldt als wettig betaalmiddel is ook uniek vanwege zijn unieke Reverse Proof-afwerking. Deze munt is vakkundig gemaakt van met de hand geselecteerde planchets, gepolijste matrijzen en meerdere slagen om spiegelachtige details te produceren! Het oogverblindende effect is verbluffend, waardoor deze munt uniek is onder andere wereldmunten die zijn uitgegeven.

Platina

Beleggen in platina is aantrekkelijk als spreiding in de beleggingsportefeuille. Platina heeft als edelmetaal in de beleggingswereld een veel kortere historie dan goud of zilver. Platina werd pas 250 jaar geleden ontdekt en is (naast rhodium) het zeldzaamste edelmetaal van alle edelmetalen die Goudverzekerd aanbiedt. Het edelmetaal heeft in die korte tijd een belangrijke rol bemachtigd in zowel de industrie als de wetenschap. Zo wordt het edelmetaal gebruikt in onder andere medicijnen, glasvezel, petroleum, verf en de autoindustrie.

Platina munten worden verhandeld onder de margeregeling. Hierdoor wordt het voor beleggers relatief aantrekkelijk om te investeren in fysiek platina, zonder dat er 21% BTW in rekening wordt gebracht. Voor alle platina munten geven we daarnaast een terugkoopgarantie zodat je met een gerust hart de aangekochte munten terug kunt verkopen tegen een markconforme prijs.

Extra informatie

Producent

Zuiverheid

Land van Uitgifte

Jaar van Uitgifte

Gewicht