goud

Venezuela presenteert goud spaarplan

De president van Venezuela, Maduro, heeft zondag een nationaal spaarplan gepresenteerd waarmee burgers goud kunnen kopen.

Met het plan wil het land de bevolking stimuleren om goud te kopen en op deze manier te sparen. Door de hyperinflatie in het land is het voor de bevolking nagenoeg onmogelijk geworden om te sparen aangezien de valuta van het land bijna dagelijks minder waard wordt.

De centrale bank van Venezuela heeft de opdracht gekregen om goudbaren te produceren en te certificeren. Het goud wordt gekocht uit goudmijnen in buurland Guyana. Dit is opmerkelijk aangezien Venezuela zelf over eigen goudmijnen beschikt.

Venezolanen krijgen de mogelijkheid om goudcertificaten te kopen die worden gedekt door fysieke goudbaren. Er zullen vooralsnog een tweetal certificaten worden uitgegeven. De eerste zal bestaan uit een certificaat ter waarde van 1,5 gram, tegen een prijs van 3.780 bolivars (omgerekend 63 dollar). Daarnaast wordt er ook een certificaat uitgegeven met een gewicht van 2,5 gram tegen een prijs van 6.300 bolivars (omgerekend 105 dollar).

Goud als hedge tegen inflatie

Het feit dat Maduro een goud spaarplan lanceert voor de bevolking is hoogst opvallend. Sinds het uitbreken van de crisis in het land heeft de president speculanten en valutahandelaren verantwoordelijk gehouden voor de daling van de bolivar.

 

In feite erkent de president van Venezuela dat goud de ultieme manier is om inflatie te bestrijden en dat het heel moeilijk wordt om de val van de bolivar te stoppen. “Goud is een veilige belegging. Goud zal altijd goud blijven. De tijd zal verstrijken maar goud zal goud blijven. Het goud is voor de mensen (de bevolking)”, aldus Maduro tijdens zijn toespraak om het goud spaarplan te presenteren.

Per 11 september zullen de certificaten worden uitgegeven door de Venezolaanse centrale bank, de Banco Central de Venezuela.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 819 reviews.