BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.122,29Zilv.Zilver 653,12Plat.Platina 27.149,22Pall.Palladium 37.954,00 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Trump wint verkiezingen Verenigde Staten

Trump wint verkiezingen Verenigde Staten
9 november 2016 Bilal

Tegen alle verwachtingen én peilingen in is Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten. Trump had vannacht eigenlijk telkens een voorsprong op Hillary, en de overwinningen van enkele swing states zoals Florida en Ohio gaven Trump uiteindelijk vleugels. Op dit moment wordt gesteld dat Donald Trump 288 kiesmannen heeft, waarmee de drempel van 270 kiesmannen wordt behaald.

Paniek

Net als bij de Brexit lieten de peilingen in de Verenigde Staten zien dat media er volledig naast zat met de voorspellingen. Zo rekenden verschillende gerenommeerde kranten op een een kans van 80% of hoger voor een overwinning van Clinton.

gold-dollar-trump

Tijdens de telling vannacht ontstond er paniek nadat Donald Trump’s voorsprong maar niet wilde slinken. Zo crashte de Mexicaanse peso met maar liefst 11%, steeg goud met 4,6% en stonden de Dow Jones futures op een min van 750 punten.

Overwinningsspeech

De overwinningspeech van Donald Trump bracht een kentering in de paniek op de financiële markten. Zo daalde de goudprijs weer richting de $1.300, stabiliseerden beurzen in Europa en wist de dollar een deel van de verliezen ten opzichte van andere valuta goed te maken. In zijn speech sloeg Trump een mildere toon dan tijdens zijn campagnes. Hij stelde dat het tijd was om de wonden te helen en om het Amerikaanse volk te verenigen tot één volk.

De speech van Trump zorgt voor enige opluchting onder beleggers. Al is nog niet precies bekend wat Trump’s plannen zijn met de economie van de Verenigde Staten. Dit zal moeten blijken in de komende weken, waardoor de kans op volatiliteit op de financiele markten aanwezig blijft.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.