pexels photo 3943716

Triodos verlaagt spaarrente naar 0%: sparen kost geld

Klanten van Triodos krijgen vanaf vandaag geen rente meer over hun spaargeld. Triodos is hiermee de eerste bank in Nederland die de rente op een spaarrekening verlaagt naar 0%. Triodos, vooral bekend vanwege het beleid rondom duurzaamheid, had al de laagste rente van alle Nederlandse banken wat betreft sparen. In oktober 2015 verlaagde Triodos de spaarrente naar 0,1%.

Ook andere banken zijn al langere tijd bezig om hun rentes te verlagen. Zo maakte de Rabobank afgelopen week bekend de rente voor klanten vanaf donderdag 23 maart te verlagen naar 0,20%. De ABN Amro had hetzelfde tarief reeds doorgevoerd en de verwachting is dat ook de ING zal volgen.

Sparen kost geld

De reden voor de extreme renteverlagingen van de banken is de extreem lage rente op de geldmarkten. De rente daalt sinds het besluit van de ECB om de geldkraan wagenwijd open te zetten. Door de lage spaarrente wordt de inflatie-compensatie die je ontvangt op de spaarrente volledig uitgehold, waardoor geld sparen op dit moment letterlijk geld kost.

Betaalrekeningen ook duurder

Door de extreem lage rentes zijn banken continu op zoek naar extra inkomsten. Mede hierdoor zijn de kosten voor betaalrekeningen verder verhoogd. Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat bijna alle banken de kosten voor betaalproducten verder hebben opgeschroefd. Zo stijgen de vaste kosten voor betaalrekeningen, betalen buiten eurolanden, en de kosten voor papieren afschriften.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.