BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.127,37Zilv.Zilver 652,48Plat.Platina 27.143,60Pall.Palladium 37.957,78 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Triodos verlaagt spaarrente naar 0%: sparen kost geld

Triodos verlaagt spaarrente naar 0%: sparen kost geld
22 maart 2017 Bilal
pexels photo 3943716

Klanten van Triodos krijgen vanaf vandaag geen rente meer over hun spaargeld. Triodos is hiermee de eerste bank in Nederland die de rente op een spaarrekening verlaagt naar 0%. Triodos, vooral bekend vanwege het beleid rondom duurzaamheid, had al de laagste rente van alle Nederlandse banken wat betreft sparen. In oktober 2015 verlaagde Triodos de spaarrente naar 0,1%.

Ook andere banken zijn al langere tijd bezig om hun rentes te verlagen. Zo maakte de Rabobank afgelopen week bekend de rente voor klanten vanaf donderdag 23 maart te verlagen naar 0,20%. De ABN Amro had hetzelfde tarief reeds doorgevoerd en de verwachting is dat ook de ING zal volgen.

Sparen kost geld

De reden voor de extreme renteverlagingen van de banken is de extreem lage rente op de geldmarkten. De rente daalt sinds het besluit van de ECB om de geldkraan wagenwijd open te zetten. Door de lage spaarrente wordt de inflatie-compensatie die je ontvangt op de spaarrente volledig uitgehold, waardoor geld sparen op dit moment letterlijk geld kost.

 

 

Betaalrekeningen ook duurder

Door de extreem lage rentes zijn banken continu op zoek naar extra inkomsten. Mede hierdoor zijn de kosten voor betaalrekeningen verder verhoogd. Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat bijna alle banken de kosten voor betaalproducten verder hebben opgeschroefd. Zo stijgen de vaste kosten voor betaalrekeningen, betalen buiten eurolanden, en de kosten voor papieren afschriften.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.