photo 1571322738251 e7abd92d00f7

Spanningen rondom Noord-Korea bereiken kookpunt

De eerste geslaagde Noord-Koreaanse proeflancering van een intercontinentale ballistische raket (ICBM), zorgt voor grote spanningen in de regio.

Noord-Korea heeft voor het eerst een geslaagde proeflancering heeft gehouden met een ICBM genaamd Hwasong-14. Een dergelijke raket heeft de mogelijkheid om een kernkop te dragen, en is een belangrijke mijlpaal voor het  raketprogramma van het land. Slechts vijf andere landen ter wereld hebben de beschikking over een ICBM. De capaciteiten van de nieuwe Noord-Koreaanse raket zijn onduidelijk. Al vermoeden experts dat dat het projectiel een bereik heeft van 6.700 kilometer.ICBM

Kim Jong-un, de Noord-Koreaanse leider, stelt in een boodschap volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, dat hij weigert te onderhandelen met de VS totdat het land afziet van bedreigingen aan het adres van Noord-Korea. Kim Jong-un noemde de ICBM “a gift for the American bastards”.

Troepen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten die in de regio verblijven, zijn in opperste staat van paraatheid gebracht. Legertroepen van beide landen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag raketten afgevuurd bij een militaire oefening. De oefening geldt als een waarschuwing voor Noord-Korea.

Spoedvergadering VN-Veiligheidsraad

Woensdag komt de VN-Veiligheidsraad met spoed bijeen over de meest recente ontwikkelingen in de regio. Amerikaanse diplomaten hebben aangedrongen op een zitting achter gesloten deuren, aldus de woordvoerder van de Amerikaanse VN-delegatie dinsdag.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.