BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.173,62Zilv.Zilver 672,63Plat.Platina 29.191,32Pall.Palladium 51.225,47 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Salaris in goud verboden onder nieuwe wet in Verenigd Koninkrijk

Salaris in goud verboden onder nieuwe wet in Verenigd Koninkrijk
9 augustus 2017 Bilal
photo 1579621970795 87facc2f976d

Bedrijven zijn in het Verenigd Koninkrijk niet meer in staat om het salaris in goud uit te betalen. Een nieuwe wet moet deze vorm van ‘belastingontduiking’ voortaan voorkomen.

Een panel van belastingdeskundigen die betrokken zijn bij de totstandkoming van de wet stellen dat het uitbetalen van werknemers in goud een vorm van belastingontduiking is, die er op gericht is om het belastingstelsel van de regering te frustreren. De wet is de eerste toepassing van een reeks maatregelen die in 2013 zijn ingediend door voormalig kanselier George Osborne. Het pakket aan maatregelen dat destijds werd ingediend dient er voor te zorgen dat belastingontduiking in het Verenigd Koninkrijk strenger zal worden aangepakt.

Het besluit van de regering houdt in pricinpe in dat zowel werknemers als werkgevers kunnen worden vervolgd wanneer zij gebruik maken van deze ‘kunstmatige en beledigende’ vorm van belastingontduiking. Volgens het onderzoek dat jaren heeft geduurd werd van de regeling gretig gebruik gemaakt door verschillende grote bedrijven en vermogende personen. Op deze manier werd belasting ontweken omdat het Britse loonaangifteprogramma goud niet erkent als een middel om salaris uit te betalen.

Overigens werd niet alleen gekozen voor goud als manier van salaris. Volgens een interview van The Guardian met een van de onderzoekers blijkt dat verschillende personen ook kozen voor andere assets zoals wijn, Perzische tapijten, Turkse lira’s, platina en hooi (?).

“People used to be paid in all sorts of assets – hay, wine, Persian carpets, Turkish lira, gold bullion, platinum – all these arrangements were freely available and a means of avoiding tax and National Insurance contributions on bonuses.”

– Bill Longe, belastingadviseur RSM accountants
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 515 reviews.