Goud.Goud 58.462,99Zilv.Zilver 711,88Plat.Platina 30.931,06Pall.Palladium 42.720,11 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Russische roulette in Syrië

Russische roulette in Syrië
16 april 2018 Bilal
photo 1569285647999 67fc5a1ff1ad

Zaterdagochtend kwam eindelijk de reactie van de VS op de vermeende gifgasaanval van Assad in Syrië. De aanval is vooralsnog minder zwaar dan voorheen werd aangenomen. Desondanks is de spanning in het Midden-Oosten om te snijden.

Rusland, gesteund door China, Iran en Syrië, staat lijnrecht tegenover de VS, die op haar beurt vooralsnog wordt gesteund door Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

In de afgelopen dagen is over en weer met de beschuldigende vinger gewezen naar de tegenpartij. Zo beschuldigt Rusland de Amerikanen van een illegale en agressieve daad. Amerika op haar beurt zegt dat de VS opnieuw zal aanvallen bij een nieuwe chemische aanval in Syrië én dat de Russen mede verantwoordelijk zijn voor de ‘chemische aanval’.

Chemische aanval?

Sluitend bewijs over een chemische aanval in Syrië is er vooralsnog niet. Desondanks was Trump, samen met Theresa May en Macron er zeker van dat Assad achter de aanval zit. De Franse president Macron kwam tijdens een interview met de statement dat de Fransen bewijs hebben van een chemische aanval in Syrië. Het bewijs bestaat echter puur uit foto’s en video’s die geanalyseerd zijn op echtheid…

Net als tijdens de eerste aanval van de VS op Syrie op 6 april 2017, is ook nu sluitend bewijs nergens te vinden. Ondanks gebrek aan bewijs heeft de VS gekozen voor een militaire aanval die de wereld op de rand van een eventuele Derde Wereldoorlog brengt. Hieronder een uitspraak van een hooggeplaatste militair over de eerste aanval van Trump in Syrië op 6 april 2017. Ook toen was er geen bewijs voor een chemische aanval..

Some American military and intelligence officials were especially distressed by the president’s determination to ignore the evidence. “None of this makes any sense,” one officer told colleagues upon learning of the decision to bomb. “We KNOW that there was no chemical attack … the Russians are furious. Claiming we have the real intel and know the truth … I guess it didn’t matter whether we elected Clinton or Trump.“

– Die Welt – Seymour M. Hersh

Ook nu zijn er vraagtekens bij de meest recente chemische aanval. Zo claimen de Russen dat de aanval in scene is gezet door een geheime dienst van een ander land. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, stelt dat de Russen ‘onweerlegbaar bewijs’ hebben van buitenlandse inmenging van een in scène gezette chemische aanval.

Hoe nu verder?

Door de keus van Trump om de aanval te kiezen is de relatie met de Russen tot onder het nulpunt gedaald. Tegelijkertijd gaat de VS verder met het uitdagen van de Russen. Vandaag worden er naar verluidt nieuwe sancties aangekondigd tegen Rusland omdat, zo stelt de VS, de Russen debet zijn aan een chemische aanval die vooralsnog niet bewezen kan worden.

China, een land dat de Russen altijd steunt én in handelsoorlog is verwikkeld met de VS, veegt vandaag de vloer aan met het beleid van de Amerikanen. In een paginagroot artikel in een van de grootste Chinese kranten gaat het land tekeer tegen wat zij noemen ‘arrogantie van de de VS’.

“The Syrian government has repeatedly stressed that there is no need for it to use chemical weapons to capture the opposition-controlled Duma city and the use of chemical weapons has provided an excuse for Western intervention. The Syrian government’s argument or Trump’s accusations against the “evil” Assad regime, which one is in line with basic logic? The answer is quite obvious.

The US has a record of launching wars on deceptive grounds. The Bush government asserted the Saddam regime held chemical weapons before the US-British coalition troops invaded Iraq in 2003. However, the coalition forces didn’t find what they called weapons of mass destruction after overthrowing the Saddam regime. Both Washington and London admitted later that their intelligence was false.”

Global Times – China

Rusland trekt rode lijn

Het meest opvallende aan alle gebeurtenissen is dat de Russen, die door Westerse media altijd als de schuldigen worden aangewezen, de enige zijn die hun gezond verstand hebben gebruikt en de gebeurtenissen niet hebben laten escaleren tot een Derde Wereldoorlog. Dit wil echter niet zeggen dat de Russen bang zijn. Vandaag waarschuwt president Putin de Westerse landen voor verder militair ingrijpen in Syrië. Indien dit weer gebeurt, dan volgt volgens de Russische president internationale ‘chaos’.

Het enige sprankje hoop vanuit het Westen in de afgelopen dagen was dat landen als Duitsland en Italië weigerden om mee te doen aan de militaire actie van zaterdag.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 576 reviews.