Prince laat bijna miljoen aan goud na

Muzieklegende Prince had 67 goudbaren ter waarde van 836.000 dollar in zijn bezit. Dit is gebleken na een inventarisatie van het vermogen van de overleden zanger door Bremer Trust.

De Purple Rain zanger die in april 2016 overleed aan een overdosis had in totaal 67 goudbaren van 10 troy ounce (283,5 gram) in bezit met een gezamenlijke waarde (op basis van de huidige koers) van 836.000 dollar. Uit de documenten die zijn ingediend bij de rechtbank in Minnesota is niet duidelijk wanneer de goudbaren zijn gekocht. De prijs van goud in sinds het jaar 2000 gestegen met bijna 300%.

Vastgoed & Cash

Naast goud zat Prince ook flink in vastgoed. Zo had hij 12 verschillende stukken land met een totale waarde van 25,5 miljoen dollar. Ook had hij 28.000 dollar op 4 verschillende bankrekeningen. Daarnaast had de muzieklegende 55.000 euro aan cash dat niet te herleiden was naar een van deze bankrekeningen.

Ook op financieel vlak deed Prince precies waar hij zin in had. Gezien de opbouw van zijn portefeuille is de zanger absoluut geen doorsnee belegger te noemen. Over het algemeen bestaan een beleggingsportefeuille voor het grootste deel uit aandelen, gevolgd door obligaties en vastgoed. Het is opmerkelijk dat Prince geen enkele dollar had geïnvesteerd in aandelen en/of obligaties.

$150 miljoen naar IRS

Prince had geen testament op laten stellen voor zijn overlijden. Mede hierdoor is de verwachting dat de Amerikaanse belastingdienst, de IRS, aan de haal gaat met de helft van alle bezittingen die de zanger nalaat. Het totale vermogen van Prince wordt geschat op 300 miljoen dollar.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 822 reviews.