photo 1454709542479 3964015697cd

Overwinning Macron reeds ingeprijsd op financiële markten

Algemeen werd verondersteld dat een winst van de nieuwe Franse president Macron zou zorgen voor euforie op de financiële markten. De reactie van de markten is echter precies tegenovergesteld. Zo is de EURUSD gedaald, en staan Europese beurzen allemaal (licht) in het rood.

De overwinning van Macron op Le Pen kwam zondag niet echt als een verrassing. Iedereen ging uit van een overwinning van de gematigde liberaal. Mede hierdoor was zijn winst dan ook volledige ingeprijsd. In aanloop naar de verkiezingen zagen we in vijf van de laatste zes dagen, de euro stijgen ten opzichte van de dollar. Nadat officieel bekend werd dat Macron inderdaad de nieuwe president is van Frankrijk daalde de Euro en staat deze op het moment van schrijven op een verlies van -0,5%.

Macron, EURUSD

De EU-vriendelijke Macron versloef met 66,06% van de stemmen, Marine Le Pen. De volgende stap voor Macron is om een meerderheid te krijgen in de parlementaire verkiezingen in juni voor zijn partij En Marche.

Goud en zilver

Goud en zilver stijgen licht in de eerste dag van de nieuwe week. Na een aantal desastreuze dagen voor beide edelmetalen, noteren zowel goud als zilver op het moment van schrijven groene cijfers. Zo staat goud op dit moment op een winst van 0,90%, terwijl zilver het vooralsnog moet doen met een winst van 0,49%.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.