fighter jet fighter aircraft f 16 falcon aircraft 76971

Noord-Korea klaar voor nucleaire oorlog

De regering van Noord-Korea heeft vandaag gezegd klaar te zijn voor een nucleaire oorlog. De uitlating van de Noord-Koreanen is een reactie op het besluit van de Verenigde Staten om een vliegdekschip te sturen naar Koreaanse wateren.

“Our revolutionary strong army is keenly watching every move by enemy elements with our nuclear sight focused on the U.S. invasionary bases not only in South Korea and the Pacific operation theatre but also in the U.S. mainland,”

– Rodong Sinmun

De VS stuurden afgelopen weekend een konvooi van marineschepen onder leiding van vliegdekschip USS Carl Vinson naar de wateren bij Noord-Korea. Dit als reactie op de laatste raketlancering door dat land. De belangrijkste krant van Noord-Korea, Rodong Sinmun, schrijft dat de zet van Washington wordt beschouwt als een roekeloze actie met catastrofale gevolgen. De krant schrijft dat de Noord-Koreaanse regering er zelfs over nadenkt om een preventieve aanval uit te voeren tegen het vliegdekschip uit de Verenigde Staten.

“If they (the US and the South) try to ignite the spark of war, we will wipe out all of the invaders without a trace with… our strong pre-emptive nuclear strike,”

– Hwang Pyong-So

Noord-Korea beschouwt de inmenging van Amerika én de samenwerking tussen de Amerikanen en Zuid-Korea als vijandige daden. Daarnaast zijn de verhoudingen tussen beide landen na de aanval van de VS op Syrië verder verslechterd. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un verklaarde zondag dat de aanval op Syrië een oorlogsverklaring aan zijn land is en verhoogde de staat van paraatheid. Het is nu duidelijk voor Noord-Korea dat de Amerikanen bereid zijn om geweld te gebruiken tegen elk land.

China

Afgelopen weekend had Donald Trump de Chinese president Xi Jinping op bezoek. De twee leiders spraken voornamelijk over onderlinge handel, maar ook Noord-Korea kwam aan bod. De Chinezen zijn geen fan van de inmenging van de Amerikanen in ‘hun territorium’. Daarnaast zijn de Chinezen van mening dat een oorlog met Noord-Korea bij lange na niet te vergelijken is met het verwoesten van een klein vliegveld in Syrië.

De Noord-Koreanen beschikken namelijk over kernwapens die ondergronds opgeslagen liggen. Een Amerikaanse aanval op Noord-Korea kan volgens Chinese media een lang drama worden met duizenden slachtoffers in de hele regio. Zowel Noord- als Zuid-Korea, alsook China en Japan zullen schade oplopen. Als reactie op het besluit van Trump heeft China besloten om 150.000 troepen naar de grens met Korea te sturen. Ook meldt de BBC dat een nucleaire oorlog ook gevolgen kan hebben voor een groot gedeelte van de wereld door de straling die vrijkomt.

_88837990_north_korea_missile_ranges2_map624new.png

In slechts een week tijd zijn geopolitieke spanningen wereldwijd enorm toegenomen. Zo zagen we vrijdag na de aanval van de VS op Syrië een stijging van zowel de goud- als zilverprijs. Mocht een oorlog in Azië uitbreken dan is de kans op een herhaling van bovenstaande groot. Zowel goud als zilver floreren namelijk in tijden van grote onzekerheid. Oorlog in combinatie met lage rentes én financiëlele instabiliteit zijn genoeg koopsignalen om over te gaan tot bescherming van je vermogen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 819 reviews.