BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Kirgizië wil dat inwoners investeren in goud

Kirgizië wil dat inwoners investeren in goud
20 februari 2017 Bilal
gold 2957431 1280

Als het aan de centrale bank van Kirgizië ligt, dan moet ieder van de 6 miljoen inwoners goud kopen. Dit stelt Bankgouverneur Tolkunbek Adbygulov in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens de centrale bank dient iedere inwoner van het land op zijn minst 100 gram goud te bezitten. Op basis van de huidige prijs is dit omgerekend € 3500. De gouverneur stelt in het interview dat het nodig is om spaargeld opzij te leggen op manieren die meer liquide zijn. Zo is het in Kirgizië nu gebruikelijk om voornamelijk te sparen in de eigen valuta, óf in vee.

De voornaamste reden voor de centrale bank om voor goud te kiezen zijn de kenmerken die het edelmetaal aantrekkelijk maken. Zo stelt de Abdygulov tegenover Bloomberg dat je goud voor lange termijn kunt bewaren. En ondanks prijsschommelingen op de internationale goudmarkten behoudt het edelmetaal altijd haar waarde.

Kirgizie en goud

De oproep van de gouverneur en het beleid van de centrale bank van Kirgizië zijn opmerkelijk. Weinig andere landen hebben een dergelijk beleid als het aankomt op goud. Het land zelf is in de afgelopen jaren ook steeds meer goud gaan kopen.

kirgizië

Waar veel centrale banken en landen goud vaak afdoen als een onveilige investering (terwijl zij zelf juist goud inkopen), moedigt de centrale bank Kirgizië de inwoners juist aan om te kiezen voor het edelmetaal. Daarnaast verkoopt de centrale bank zelf ook baren van 1 gram tot 100 gram én bieden zij de mogelijkheid aan voor opslag. Ook commerciële banken in het land bieden opslag aan van edelmetalen.

Sinds het begin van dit jaar is de goudprijs al met ruim 7,5% gestegen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.