photo 1586974710160 55f48f417990

Goudprijs doorbreekt prijs van $1.800 per ounce

Voor het eerst sinds 2011 hebben de goud futures begin deze maand de grens van $1.800 per troy ounce doorbroken.

Sinds het dieptepunt van de coronacrisis in maart is de goudprijs bezig aan een bijzondere opmars. Goud als belegging noteerde in het afgelopen kwartaal een van de beste resultaten ooit door ruim 13 procent te stijgen. Hiermee is dit het zevende kwartaal op rij dat goud een kwartaal afsluit met winst. De laatste keer dat goud zo lang steeg was in 2019 toen het de hoogste prijs ooit noteerde: $1.920 per troy ounce.

Niet lang na het doorbreken van de grens van $1.800 per troy ounce daalde de goudprijs weer onder deze grens. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs $1778 per troy ounce.

$1.800 belangrijk psychologische grens

De grens van $1.800 wordt in de goudwereld als belangrijk psychologische grens aangemerkt. Te meer omdat goud al maandenlang de grens van $1.800 heeft proberen te doorbreken.

Volgens verschillende analisten en zakenbanken zoals Bank of America Meryll Lynch maakt een doorbraak van de grens van $1.800 per troy ounce, de weg vrij voor een aanval op de recordprijs van goud in 2011: $1.921 per troy ounce.

Schuldenberg en stimulering positief voor ontwikkeling goudprijs

Vanwege de enorme stimuleringsprogramma’s door centrale banken en de groeiende schuldenbergen is de vraag naar veilige activa in de afgelopen tijd toegenomen. Beleggers blijven massaal goud hamsteren middels goud-ETF’s en door fysiek goud te kopen. Aanhoudingen in goud-ETF fondsen staan op een all-time high.

Hoewel de goudprijs nooit in een rechte lijn omhoog is gegaan heeft deze in de loop der tijd altijd de devaluatie van flat-valuta’s gecompenseerd.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 822 reviews.