photo 1596526131158 52be64dcc208

Facebook ziet 150 miljard dollar verdampen in 1,5 uur

Facebook verloor woensdagavond nabeurs 150 miljard dollar in anderhalf uur tijd. Tijdens een conference call kwamen beleggers er achter dat het techbedrijf de verwachtingen voor de komende jaren naar beneden heeft bijgesteld.

Mark Zuckerberg probeerde het nieuws in eerste instantie nog mooi te verpakken door te stellen dat een derde van de wereldbevolking iedere maand Facebook gebruikt. Desondanks kregen beleggers al snel door dat Facebook dit kwartaal niet heeft voldaan aan de verwachtingen van Wall Street. De koers van het bedrijf dook recht omlaag met ruim 20 procent.

De daling komt nadat bleek dat de groeicijfers van de techgigant flink tegenvallen. Zo is in Europa voor het eerst een teruggang te zien in het aantal gebruikers. Ook in de Verenigde Staten is er nog nauwelijks groei te zien.

Schandalen

Facebook kwam de afgelopen maanden onder vuur te liggen nadat het betrokken raakte bij verschillende schandalen, waaronder de zaak rondom Cambridge Analytica. Het data-analysebedrijf heeft zonder toestemming van Facebook gebruikers data verkregen van 87 miljoen gebruikers. Facebook kreeg hiervoor de nodige kritiek op het privacybeleid en Zuckerberg moest zich ook verdedigen voor verschillende commissies.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.